صفحه اصلي > سایت > اخبار 
 


  چاپ        ارسال به دوست

گزارش خبری

تفاهم نامه فعالیت دفتر منطقه‌ای شمال شرق مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تمدید شد

 

به گزارش روابط عمومی سازمان آیین امضای این تفاهم‌نامه با حضور دکتر شکرچی‌زاده رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، مهندس خرم رییس شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان، مهندس نژادصفوی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی، مهندس بشیر رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی و جمعی از اعضای هیأت‌مدیره سازمان استان، مهندس جنتی‌پور عضو شورای مرکزی و مهندس طاهری اصل رییس کمیسیون انرژی، استاندارد مصالح و محیط زیست شورای مرکزی و به میزبانی اداره کل راه و شهرسازی استان برگزار شد.

در ابتدای این دیدار مهندس مهردوست عضو هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی استان گزارشی کوتاه از فعالیت‌های ده ساله مرکز ارایه نمودند.

از جمله مواردی که مقرر شد در دستور کار اجرایی در آغاز فعالیت مجدد دفتر قرار گیرد، را می توان:

- پایش وارزیابی ساختمان ها در مبحث انرژی، نظارت و کنترل ویرایش جدید مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان،

- بررسی نحوه اجرای صحیح استاندارد 2800 و پیوست ششم

- کنترل و بررسی ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد معلول جسمی و حرکتی 

- تشکیل کمیته های مشترک با سازمان ها وادارات  دخیل  در کنترل و اجرای مباحث مقررات ملی ساختمان و استفاده از متخصصین استان در تهیه ضوابط وکنترل  دستو العمل ها اجرایی مرتبط

- توسعه شبکه شتاب نگاری مشهد و استان و درصورت اماده شدن زیر ساخت ها ،راه انداری سامانه پاسخ سریع زلزله در شهر مشهد

- ارایه پیشنهاد راه کار و دستوالعمل برای ساخت و ساز درحریم و نواحی منتهی به گسل ها با توجه به ساختگاه شهر مشهد

- برگزاری رویداد های منطقه ای و ملی پژوهشی و آموزشی در شهر مشهد

 

  • رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی: ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال با روش‌های سنتی غیرممکن است.

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی در ابتدای سخنان خود با اشاره به وجود دفتر منطقه‌ای شمال شرق کشور در مشهد به عنوان یکی از فعالترین دفاتر، آن را امتیاز بزرگی برای استان برشمرد و خواهان انعکاس ظرفیت‌های علمی و فنی جامعه دانشگاهی و مهندسی استان از طریق این دفتر به مرکز تحقیقات جهت همکاری‌های آتی شد.

وی با بیان خلاصه‌ای از عملکرد مرکز تحقیقات در سال‌های اخیر، از بازنگری در تمامی مباحث در شورای تدوین این مرکز خبر داد و افزود: متاسفانه برخی از این ویرایش‌ها به مرحله ابلاغ رسمی نرسیده و در فرایندهای وزارتخانه معطل مانده است.

رئیس مرکز تحقیقات با اشاره به طرح جهش مسکن، ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال با روش‌های سنتی را غیرممکن دانست و گفت: این مرکز در راستای وظایف محول شده شرکت‌هایی که توان صنعتی‌سازی دارند، را شناسایی کرده که طی بررسی‌های بعمل آمده ظرفیت بسیار خوبی در مجموع برای ورود به صنعتی‌سازی مسکن در این رابطه شناسایی شده است.

وی در پایان خواهان همکاری دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور با مرکز تحقیقات در راستای پیشبرد روش‌های نوین در ساخت مسکن و همچنین بررسی راه‌های مقابله با پدیده فرونشست زمین در مناطق مختلف کشور شد.

  • مدیرکل راه و شهرسازی استان: فضای شهرسازی و معماری مشهد باید نشان‌دهنده هویت مذهبی این شهر باشد.

مهندس نژادصفوی در این دیدار با اشاره به وجود بارگاه منور رضوی در مشهد، خواهان توجه هرچه بیشتر به معماری و شهرسازی متناسب با الگوهای ایرانی و اسلامی شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان با ارائه آماری از نیمه بادوام و کم‌دوام مشهد تقاضای مسکن در این شهر را بسیار زیاد توصیف کرد و با بیان استقبال هم استانی‌ها از طرح جهش مسکن، گفت: برای به سرانجام رسیدن این طرح بزرگ تمامی دستگاه‌های اجرایی باید تمام ظرفیت خود را بکار گرفته و در راستای کمک به قشر آسیب‌پذیر که هدف این طرح هستند تمام سعی خود را بکار ببندند.

  • رئیس شورای مرکزی نظام مهندسی: اتلاف سرمایه در پروسه ساخت و ساز از عوامل اصلی افزایش قیمت تمام شده مسکن است.

مهندس خرم در ابتدای سخنان خود در این دیدار با اشاره به بحران آب در کشور توجه بیش از پیش به میزان مصرف آب در صنایع ساختمانی و ورود به بحث تولید آب شد. وی با ارائه آماری از مصرف آب در صنایع و کشاورزی از عدم توجه به مخاطرات زیست محیطی و طرح‌های آمایش سرزمینی در توسعه صنایع و کشاورزی انتقاد کرد و آن را تهدیدی برای امنیت و سلامت جامعه دانست.

مهندس خرم در ادامه با اشاره به طرح جهش تولید مسکن گفت: توان و ظرفیت بالایی در شرکت‌ها و پیمانکاران داخلی وجود دارد که باید شناسایی شده و منابع لازم در اختیار آنان قرار بگیرد. وی با بیان اینکه اتلاف سرمایه در اثر طولانی شدن پروسه ساخت و ساز از دلایل اصلی ایجاد تورم در بازار مسکن و افزایش قیمت تمام شده آن است خواهان سرعت دادن به ساخت و ساز چه در روش‌های سنتی و چه در صنعتی‌سازی مسکن شد. مهندس خرم استفاده از ابزارها و روش‌های استاندارد در ساخت سنتی را یکی از الزامات حال حاضر دانست و خواهان تعریف استاندارها در این خصوص و نظارت سختگیرانه بر اجرای آن شد.

وزیر اسبق راه و ترابری در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه بخش خصوصی موتور محرک اقتصاد هر جامعه‌ای است خواهان کاهش تصدی‌گری دولت واگذاری هر چه بیشتر امور به بخش خصوصی شد و هماهنگی و همکاری دولت و بخش خصوصی را اصل اساسی در پیشبرد اهداف عالیه دولت‌ها دانست.

  • رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی: تمدید تفاهم نامه مرکز تحقیقات نشان دهنده عملکرد مجموعه دفتر منطقه ای در خراسان رضوی است.

مهندس بشیر رئیس نیز در این دیدار ضمن استقبال از تمدید این تفاهم‌نامه ابراز امیدواری کرد تا در دوره جدید این همکاری که با محوریت سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی انجام خواهد شد و با استفاده از تجربیات دفتر طی سال های گذشته شاهد اقدامات موثر و ماندگاری در دفتر منطقه ای شمال شرق کشور باشیم.

مهندس بشیر در ادامه با اشاره به دغدغه سازمان نظام مهندسی استان در خصوص عدم شفافیت آیین‌نامه تعارض منافع و همچنین نحوه مشارکت در طرح جهش مسکن، خواهان بازنگری در این دو مورد با هماهنگی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان‎‌ها شد.

بر پایه این گزارش در ابتدای جلسه حاضرین در این نشست به بیان دغدغه‌ها و راهکارهای خود در رابطه با فعالیت‌های مرکز تحقیقات پرداختند.

اهم موارد مطرح شده:

دکتر مداحی:

ممیزی انرژی در مورد ساختمان های نوساز و همچنین ساختمان های موجود و تلاش در ارایه برچسب انرژی برای ساختمان های نوساز و ارایه سیاست های تشویقی جهت نیل به کارایی حرارتی ساختمان و صرفه جویی در مصرف انرژی / بومی سازی مقررات ملی ساختمان و رفع تناقض ها در مقررات موجود / تشویق و حمایت در ارایه طرح های پژوهشی راهکار محور در جهت ارایه راه حل برای مشکلات حوزه صنعت ساختمان در استان

دکتر استادی:

ضرورت انجام پژوهش‌های بومی درباره ی موضوعات خاص هر منطقه علاوه بر نگاه کل نگر در سطح کشور و نیز پژوهش هایی با موضوع رفع چالش های اجرایی در زمینه قوانین و مقررات در حوزه شهرسازی با همکاری مرکز تحقیقات

دکتر سیفی:

با اشاره به تعاملات سازنده مرکز تحقیقات در سال های گذشته با سازمان و تفاهم نامه موجود، خواهان هدفمند کردن برنامه های پیش بینی شده در بازه زمانی مشخص و استفاده از ظرفیت های مهندسی استان شد.

مهندس صباغیان:

ورود مرکز تحقیقات به بازنگری در مبحث 2 مقررات ملی ساختمان

دکتر معظمی:

ارتباط با مراکز دانشگاهی و همکاری‌های پژوهشی با مرکز تحقیقات / ابلاغ مبحث ۲۳ (الزامات ترافیکی) / آمادگی همکاری با انستیتو آسفالت و پژوهشکده حمل و نقل مرکز تحقیقات

مهندس امیدوار:

 پیشنهاد تشکیل کمسیون صنعتی‌سازی و فن آوری های نوین در سازمان نظام مهندسی ساختمان/ پیشنهاد الزام استفاده از سیستم ها و زیر سیستم های صنعتی سازی در بحث نهضت اقدام ملی مسکن/ پیشنهاد تعریف و افزایش امتیازات تشویقی استفاده از صنعتی سازی از جانب متولیان امر اعم از بانک ها، شهرداری و سازمان نظام مهندسی

مهندس طاهری اصل:

 (ساختمان های موجود و ساختمان های در دست احداث) ضرورت برگزاری دوره‌های  آموزشی تربیت مدرس انرژی و دوره‌های ممیز انرژی در خراسان رضوی جهت احصا اطلاعات ساختمان‌های استان به منظور استفاده در سامانه ملی پایش انرژی / اجرایی شدن رده‌بندی انرژی ساختمان‌ها در خصوص مبحث 19 به صورت آزمایشی در خراسان رضوی، یزد، اصفهان و استان‌های متقاضی / توجه به بحث ایمن‌سازی در رده‌بندی انرژی ساختمان

مهندس جنتی پور:

اجرایی شدن مبحث 22 مقررات ملی / توجه هرچه بیشتر به بحث ساختمان‌های سبز و پایدار

دکتر شکیباپور:

الزام‌آور شدن پذیرش نظریه فنی در فرایند تصمیم گیری نظام مهندسی ساختمان  / استفاده از آزمایشگاه‌های همکار در مرکز تحقیقات / بازنگری در مورد مدت اعتبار 18 ماهه نظریه فنی / حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان دارای نظریه فنی محصولات

در پایان این نشست تفاهم نامه مشترک فی مابین مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی، اداره کل راه و شهرسازی استان و نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی در خصوص تمدید فعالیت دفتر منطقه ای شمال شرق مرکز تحقیقات به امضای دکتر شکرچی زاده، مهندس نژادصفوی و مهندس بشیر رسید.

 



١٢:٠٤ - شنبه ٦ آذر ١٤٠٠    /    عدد : ٢٥٦٣    /    تعداد نمایش : ١٥٩٣


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: