تماس با سازمانفرم نظرسنجیارائه پیشنهاداتآرشیو اخبارمعرفی سازمانInformation board

آرشیو اخبار

 

چرا قيمت فولاد ناگهان رشد كرد؟

تحليل لاكشمي ميتال از اوضاع بازار فولاد در جهان
چرا قيمت فولاد ناگهان رشد كرد؟

مركز خدمات فولاد ايران- غول فولاد جهان در تازه‌ترين تحليل خود به دلايل رشد قيمت آهن‌آلات در سال‌هاي اخير پرداخته است.
لاکشمي‌ميتال، مدیر آرسلور متال معتقد است که دنیا ممکن است برای اولین بار در چند دهه اخیر با مشکل کمبود فولاد روبه‌رو شود.

دلیل این کمبود، افزایش تقاضا و همچنین کمبود سرمایه‌گذاری در تولید در زمانی است که آهن‌آلات با قیمت‌های پایین خرید‌وفروش مي‌شد. آقای متال ديروز در مصاحبه ای با نیویورک گفت گرچه همه شرکت‌های فولاد با تمام ظرفیت خود تولید مي‌کنند ولی عرضه بسیار محدود است.
وی گفت: ما برای اولین بار در چند دهه اخیر با کمبود واقعی فولاد مواجه هستیم. از زمانی که هند و چین روز به روز بر ساختن پل‌ها و خانه‌های خود مي‌افزایند و جمعیت زیاد آن‌ها به طور روزافزون اتومبیل ولوازم خانگی خریداری مي‌کنند، قیمت‌های فولاد افزایش یافته است. به دلیل افزایش هزینه‌های تولید و کمبود سرمایه‌گذاری در کارخانه‌های جدید در دهه‌های اخیر، تولید فولاد نتوانسته است همگام با تقاضای آن پیش رود.
مجله خرید در 30 مه گزارش داد که در آمریکا ورق گرم که کالای مبنا در لوازم خانگی و اتومبیل به حساب مي‌آید، از 850 دلار هر تن در آوریل به 1020 دلار هر تن در مه رسیده است. از ژانويه قیمت‌ها 76‌درصد افزایش داشته و حدود 86‌درصد بالاتر از قیمت‌های سال قبل بوده است. آقای متال گفت سال‌های نوسان رونق ورکود فولاد به گذشته سپرده شد و مصرف‌کنندگان فولاد مجبورند خود را با شرایط جدید قیمت‌ها وفق دهند.
قیمت‌های بالای سنگ‌آهن و انرژی باعث افزایش هزینه‌های تولید و حمل فولاد شده است. کمبود فولاد در آمریکا که بخشی به دلیل کاهش واردات است، امکان افزایش قیمت را به تولیدکنندگان مي‌دهد. موجودی کالا در انبارهای آمریکا در اواخر آوریل 15‌درصد پایین‌تر از یک سال پیش از آن بود.
تحليل ميتال از اوضاع بازار فولاد، افزايش ناگهاني در دو سال گذشته فقط دامنگير كشورهاي آسيايي نيست به طوري كه سالزگيتر، توليد‌كننده بزرگ فولاد در آلمان، قصد دارد قيمت محصولات فولادي تخت خود را براي فصل سوم 2008 تا 150 يورو در هر تن افزايش دهد. سخنگوي اين شركت اظهار داشت كه اين افزايش قيمت به دليل بالا رفتن قيمت مواد اوليه است.
همچنين طبق اطلاعات رسیده از وزارت اقتصاد و برنامه‌ریزی ابوظبی، در آوریل 2008 قیمت فولاد در ابوظبی 20‌درصد نسبت به ماه قبل از آن افزایش داشته است.
این افزایش قیمت به دلیل بالارفتن قیمت مصالح ساختمانی و سوخت و فشارهای تورمي‌ در سطح خلیج فارس بود. در ابوظبی قیمت ورق محصول ترکیه با 9/28‌درصد افزایش در آوریل به 4450 درهم امارات – 5/1211 دلار – هر تن رسید که این رقم در مارس 2008، 3450 درهم – 939 دلار – هر تن بود.
قیمت ورق نسبت به آوریل گذشته 9/58‌درصد افزایش داشت. قیمت انواع دیگر فولاد نیز در آوریل 2008 افزایش داشت. نبشی کره جنوبی با 6/ 36‌درصد افزایش نسبت به ماه گذشته – مارس 2008 – به 4400 درهم – 1198 دلار – هر تن
رسید. از سال 2002 که قیمت نفت هفت بار افزایش یافته است، امارات شاهد رشد چشمگیری در امر ساختمان‌سازی بوده است.
نرخ چدن 30دلار رشد كرد
خریداران چدن قیمت‌های جدید این کالا را نپذیرفته و سفارش‌هاي خود را به حداقل رسانده‌اند. اما تولیدکنندگان قیمت‌های خود را افزایش خواهند داد. در روسیه صادر‌کنندگان چدن قیمت‌های خود را برای حمل آگوست - سپتامبر در شرایطی پیشنهاد مي‌دهند که اگر عوارض صادراتی برای این کالا افزایش یابد، فروشنده حق تغییر قیمت و ابطال معامله را داشته باشد.
صادرکنندگان چدن در اوکراین برای بستن قراردادی بزرگ با آمریکا و در سطح کوچکتر با اروپا در حال چانه زنی هستند. تولیدکنندگان برزیلی کل محصول خود را تا پایان سال، پیش‌فروش کرده‌اند. فقط مقدار کمي ‌چدن در نوامبر و دسامبر از بنادر جنوبی این کشور برای فروش پیشنهاد مي‌شود.
به‌رغم کاهش شدید عرضه، کمبودی در بازار چدن احساس نمي‌شود و علت آن پایین آمدن تقاضای خریداران است. تولیدکنندگان فولاد در اروپا سفارش‌هاي خود را به حداقل رسانده‌اند. البته آن‌ها قبلا‌ درصد عمده خرید خود را برای تحویل ژوئن و جولای در قیمت 940 تا 960 دلار هر تن فوب خریداری کرده‌اند. در حالی که قیمت‌ها حداقل 30 دلار هر تن بالا رفته است، اوکراین چدن خود را هنوز940 دلار هر تن فوب مي‌فروشد. در آمریکا حجم معاملات پایین خواهد آمد زیرا فصل تعطیلات نزدیک است.
چدن برزیل تحویل بنادر آمریکا 905 تا 920 دلار هر تن و محصول اوکراین 970 تا 980 دلار هر تن سی‌اند‌اف معامله شده است. هندی‌ها اخیرا چدن خود را 940 تا 950 دلار هر تن فوب فروخته‌اند.
پیش‌بینی مي‌شود که در ماه‌های آینده بازار چدن با افزایش محدودی برای خریدهای کوچک روبه‌رو باشد. علت این امر موجودی کافی چدن در انبارها و رکود فصلی این کالا است. اما نباید فراموش کرد که عرضه از سوی برزیل و روسیه روز به روز کاهش مي‌یابد.
درآمد 636‌میلیارد دلاری کشورهای خلیج‌فارس
افزایش ناگهانی قیمت نفت باعث شده که درآمد کشورهای نفت‌خیز حوزه خلیج‌فارس با 75‌درصد افزایش نسبت به سال قبل به بیش از 636‌میلیارد دلار برسد. اگر این روند در سال 2008 ادامه یابد، درآمد این کشورها به بیش از 1300‌میلیارد دلار خواهد رسید.
برآورد صندوق بین‌المللی پول نشان مي‌دهد که تولید نفت این کشورها که در سال 2007 به 4/28‌میلیون بشکه در روز رسیده بود، در سال 2008 به بیش از 4/29‌میلیون بشکه برسد. با این روند تنها شیخ‌نشین کوچک ابوظبی تا سال 2020 بیش از 800‌میلیارد دلار سرمایه آزاد خواهد داشت که به هزینه کردن آن نيست.

تاریخ : 1387/04/08
مرجع : دنياي اقتصاد - تاريخ چاپ : شنبه 8 تير 1387

* كليه مسوليت صحت اخبار با مرجع اصلي خبر مي باشد و هيچگونه مسوليتي در اين مورد بر عهده اين پايگاه  نميباشد.

پيوند به منبع اصلى خبر

 

تعداد بازدید کنندگان از 01/10/1385: 327176 نفر

كليه حقوق مادي و معنوي اين پايگاه به سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان رضوي متعلق است - استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع می باشد
Copyright 2005-2008 NezamMohandesi.ir Designed by Kaspid Information Technology